Labiaplastie (schaamlipverkleining)

De schaamlipcorrectie of labiaplastie is een minimaal invasieve chirurgische ingreep om de kleine schaamlippen te corrigeren voor functionele of esthetische indicaties. Een labiaplastie kan unilateraal of bilateraal zijn (1 of 2 kanten). Deze behandeling kan worden gecombineerd met een clitoriskapverkleining. 

Gynaecoplus is gespecialiseerd in labiaplastie. Wij bieden hiervoor ook een niet-chirurgische behandeling aan via radiofrequentie met een zeer korte revalidatietijd!

Labiaplastie is geschikt voor jou als

  • Je omwille van functionele of esthetische indicaties de kleine schaamlippen wenst te laten aanpassen.

De behandeling: labiaplastie of schaamlipcorrectie

De labiaplastie of schaamlipverkleining is een minimaal invasieve chirurgische ingreep onder lokale verdoving. De behandeling duurt ongeveer 1u. Na de chirurgische correctie wordt de huid gesloten met resorbeerbare hechtingen die deels verwijderd dienen te worden.

Gynaecoplus heeft ook de nieuwste techniek om via radiofrequentie een schaamlipcorrectie uit te voeren. Dit is niet-chirurgisch en heeft een zeer beperkte invasiviteit. Via deze methode kunnen ook de grote schaamlippen en de mons pubis worden verstevigd.

We zoeken de behandeling die voor jou het beste geschikt is

Voor elke behandeling ontvangt Dokter Marijke Aerts jou voor een verkennend intakegesprek. Dr. Aerts schetst een volledig beeld van de mogelijkheden en eventuele risico’s en kijkt welke behandeling geschikt is voor het gewenste resultaat.

Veelgestelde vragen over Labiaplastie (schaamlipverkleining) bij Gynaecoplus in Antwerpen

Bij Gynaecoplus voeren we de ingreep doorgaans uit onder lokale verdoving, wat heel goed verdragen wordt. Als je wat zenuwachtig bent, kunnen we je eventueel een kalmerend middel (zoals Xanax) geven om je meer op je gemak te stellen. Voor dit type behandeling boek je een functioneel-esthetisch consult.

Na een labiaplastie is het belangrijk om minstens 6 weken geen sport te beoefenen. Dat geldt vooral voor sporten waarbij druk of wrijving ontstaat, zoals fietsen, paardrijden of intensief bewegen. Ook wordt afgeraden om in bad te gaan of seksuele betrekkingen te hebben tijdens deze herstelfase.

We raden aan om gedurende 6 weken geen betrekkingen te hebben, zodat de weefsels goed kunnen genezen. Na die periode plannen we een nacontrole in. Als alles goed genezen is, krijg je van ons het “groene licht”.

In de eerste weken kan het gevoel tijdelijk wat verminderd zijn door zwelling en het natuurlijke genezingsproces. Dit is normaal. Wanneer je na ongeveer 6 weken weer betrekkingen hebt, kan het wat onwennig aanvoelen in het begin. Maar bijna altijd herstelt het gevoel zich volledig en voelt alles na ongeveer 3 maanden weer als voorheen.

Of een correctie van de clitoriskap (clitoriskapcorrectie) nodig is, hangt af van jouw anatomie en persoonlijke voorkeur. Esthetisch gezien kan het mooier zijn als alles in balans is, maar functioneel is het niet altijd noodzakelijk. Tijdens het intakegesprek bespreken we samen uitgebreid alle mogelijkheden, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken.

Bezorg me meer informatie

Ik wil meer info over deze behandeling:

Andere behandelingen bij Gynaecoplus

Gynaecologe Marijke Aerts bepaalt samen met jou de geschikte behandeling om het gewenste resultaat te bekomen.

Labiaplastie (schaamlipverkleining)

Bedankt voor uw interesse in onze behandeling.

Download hier de fiche met meer informatie.